Protectia mediului prin cateva actiuni facile

Mediul înconjurător ne influențează direct starea de spirit.

De aceea, protecția mediului este importantă pentru toți. Însă comportamentele toxice pentru planetă sunt toxice și pentru sănătatea noastră. În acest articol, vom demasca principalele comportamente toxice și cum poți proteja mediul prin câteva acțiuni facile. Citește și vei afla ce schimbări vor ajuta planeta și pe tine.

De câțiva ani, problema protecție mediului este discutată de multe televiziuni. Opinia publică este împărțită în România. De la impunerea pungii biodegradabile, până la închiderea termocentralelor, soluții există. Să vedem ce comportamente ar trebui să adoptăm pentru a face afacerea noastră eco friendly!

Folosește pungi biodegradabile

Pungile de plastic se descompun greu, cam în 300 de ani în natură. Având în vederea acest lucru, de ce nu comanzi pungi personalizate biodegradabile? Site-ul Pungescu.ro oferă servicii de personalizare a pungilor biodegradabile la prețuri convenabile.

Pungile biodegradabile se descompun acasă, în apă fierbinte. De asemnea, le poți folosi și ca saci mici de gunoi pentru plastic și arunca la reciclare. Am încercat chiar eu să pun apă fierbinte pe diferite tipuri de pungi. Am pus în apă fierbinte o pungă de plastic, una de hârtie și una biodegradabilă. Rezultatul a fost așteptat: cea de plastic nu s-a descompus, dar celelate două au dispărut colorând apa.

pungi

 

Oferă posibilitatea reciclării în magazin pentru un mediu protejat

Instalarea unor coșuri de reciclare în magazin ajută mediul. Poți încuraja oamenii să arunce diverse produse poluante contra unei sume mici de bani sau a unei reduceri. Chiar și marile magazine au adoptat tactica asta, iar rezultatul este unul pozitiv. Îmi amintesc și astăzi campania Penny de colectare a bateriilor uzate. Am primit o cutie cu 6 baterii noi contra unui săculeț de baterii uzate.

Penny a făcut prin acea campanie o inițiativă de sporire a vânzărilor și protecția mediului. Astfel de campanii au fost derulate și de alți agenți comerciali. Eficiența este cu atât mai mare cu cât anunțarea campaniei se face mai devreme.

Promovează produse biodegradabile sau înlocuiește produsul uzat

Altex a început campania de Buy Back. Primești un voucher pentru un echipament nou contra unui echipament vechi. Acest tip de campanie se poate implementa și în magazinul tău. Știai că o fabrică de reciclare îți oferă bani sau produse la schimb? Ei bine, multe companii din acest domeniu au adoptat această practică.

De ce nu le-ai oferi clienților tăi o asemenea ofertă? Am revenit cu un sentiment plăcut din vacanța mea din Grecia. La supermarket, grecii le ofereau clienților 19 euro cenți pentru ambalajele de sticlă returnate. O sticlă de bere costa între 42 de euro cenți și 2 euro. Deci, luând un bax de bere puteai primi înapoi 1 euro și 14 euro cenți.

De aceea, firma de bere nu mai folosea alte ambalaje, ci le recicla. Este o inițiativă bună pentru producătorii de peste tot. Cum ar fi să creezi design-uri noi din haine reciclate? Ori, poate să refaci un model vechi de telefon reciclând piesele?

În orice caz, planeta noastră îți va mulțumi. Așa că reciclează și în magazinul tău. De ce să irosești materie primă când poți refolosi ce ai?

Investește în inovație pentru protecția mediului

Ce este nou, nu strică! Protecția mediului este importantă. De aceea, ar trebui să investești cât mai mult în inovație. De exemplu, produsul tău este 100% din plastic. După un an, observi că plasticul este scump și crapă. De ce nu încerci un înlocuitor de plastic sau diversifici componentele?

Dacă ai folosi cauciuc natural, produsul tău ar fi maleabil. Dacă îl construiești pe bază de rășinoase sau schimbi designul, produsul tău s-a tranformat într-un nou concept. Fii inventiv! Dacă un produs eșuează, nu îl arunca! Crează mereu ceva nou din modelele ieșite din uz!

Concluzie

Eu v-am propus cele mai facile moduri prin care poți proteja mediul prin afacerea ta. Din această serie de schimbări, cea mai ieftină este înlocuirea pungilor de plastic cu cele biodegradabile. Însă orice schimbare contează. Nu uita nici că reciclarea în magazin ți-ar aduce mai mulți clienți. Oamenii sunt în căutare de promoții. De aceea, dacă le dai baterii gratuit la schimb pe unele uzate, poți converti o impresie într-o achiziție.

Fii inventiv! Creează mereu ceva nou din modelele preexistente! Astfel, produsul tău va rezista testului timpului. Nimeni nu își dorește o firmă care scoate modele noi cu probleme noi. Însă un model vechi care rezolvă în timp problemele și devine mai bun, este căutat. Brand-ul vinde, nu afacerile care apar azi sau cu 2 ani în urmă!

 

Shopping Cart
Scroll to Top