Totul despre pungile bio. De ce trebuie sa folosim pungi biodegradabile

De ce bio? Renuntam la pungi plastic? Categoric da!

Pentru ca pungile biodegradabile produse din granula biodegradabila si compostabila se descompun 100% si devin ingrasaminte, fara a polua mediul.

Granula este fabricata din materii prime regenerabile, amidon de porumb sau trestie de zahar, produsa in fabrici din Germania, Italia sau Grecia. Aceste materii prime sunt regenerabile si impreuna cu o cerneala bio si un colorant bio rezulta un produs 100% biodegradabil.

pungi bioPungile biodegradabile sunt certificate ca Home Compost sau Industrial Compost. Cele Home Compost se biodegradeaza acasa in statii de compost iar cele industrial se pot biodegrada in statii speciale pentru biodegradarea in mediu controlat, industrial. Certificarea se face in laboratoare acreditate la nivel european, precum cel din Austria al companiei TUV. Astfel sunt recunoscute de oraganele de control prin scutirea la plata ecotaxei de 0.15 lei/bucata+tva.

 

In cat timp se pot descompune pungile biodegradabile

 

Ele se degradeaza in aproximativ 6-12 luni, depinzand de factorii de mediu exteriori, temperatura, umiditate si alti factori ce pot accelera descompunerea. Dupa aceasta perioada, ele se descompun in ingrasaminte, benefice pentru sol.

 

Pungile biodegradabile sunt excelente pentru reclama, ele fiind purtate de la iesirea din magazin, mesajul de pe ele putand fi citit de ceilalti trecatori.

 

Protejarea naturii este responsabilitatea tuturor oamenilor iar prin folosirea de pungi si sacose biodegradabile contribuim la protejarea ei. Utilizarea sacoselor biodegradabile si compostabile contribuie la un mediu mai curat si la protejarea animalelor atat in mediul marin cat si terestru. Pungile se descompun atat in pamant cat si in apa, ele nu plutesc ci se depun pe fundul apei unde se descompun.

 

Nu mai poluam planeta, nu mai platim taxe catre Mediu. Mai multe informatii aflati regasiti in paginile siteului.

 

Utilizand produse biodegradabile si compostabile nu se mai achita ecotaxa de mediu in valoare de 0.15 lei/buc+tva catre Administratia fondului de mediu, salvand astfel o cheltuiala importanta si costisitoare.

 

Reclama gratuita nu este de neglijat

 

Publicitatea pe sacose si pungi reprezinta un mod practic si usor de realizat. Folosind punga care este indispensabila intr-un magazin, aceasta se poate imprima cu grafica doritia de client pentru o promovare eficienta. Se poate imprima logo-ul si numele magazinului, impreuna cu date utile clientilor(adresa, program, site);

 

In present pungile din plastic aruncare in natura, provoaca dezastre in mediile unde sunt aruncate, afectand atat flora cat si fauna. In prezent conform unui studio efectuat de National Geographic se utilizeaza 400 miliarde de pungi din plastic anual. Multe dintre ele sunt aruncate si nu sunt reciclate asa cum s-ar putea forma un ciclu continuu prin reciclarea si producerea altora din granula reciclata.

 

Impreuna putem proteja natura, utilizand pungi biodegradabile si este de datoria noastra sa cerem in magazine astfel de pungi. Spre deosebire de pungile din hartie sau pungile textile, procesul de productie al sacoselor bio este mult mai putin poluant.

 

Shopping Cart
Scroll to Top