Recomandari pentru a optimiza costurile magazinului

În 2023, piața ne aduce în față costurile crescute ale administrării unei afaceri.

Cum să reduci costurile de funcționare ale magazinului tău?

Poți adopta o serie de măsuri care te scutesc de anumite taxe ca ecotaxa sau poți eficientiza consumul. În acest articol, vom dezbate subiectul în detaliu. Citește mai mult ca să afli.

Adevărul este că o afacere are de plătit taxe foarte mari către stat. La acestea se adaugă chiria spațiului unde este construit magazinul, ecotaxa pe ambalaje și angajații. În medie, pentru un angajat, angajatorul trebuie să plătească asigurarea la CNAS, pensia pilon 1, șomajul și alte sporuri pentru a ține angajatul motivat și fericit.

La toate aceste taxe, angajatorul mai adaugă și problema randamentului în muncă. Afacerile mici tind să pună o presiune la fel de mare pe angajat ca multinaționalele. Însă magazinele mici nu oferă aceleași beneficii. Angajatul tău nemotivat nu va aduce un beneficiu magazinului, ba din contră o pierdere. Să vedem câteva metode prin care poți reduce costurile magazinului tău?

Folosește pungi biodegradabile ca să eviți costurile din eco-taxă

Pungile biodegradabile sunt tot pungi personalizate. Există o piață de astfel de produse online. Prin site-uri ca Pungescu.ro poți comanda astfel de produse cu logo pentru brandul tău.

Avantajul acestor ambalaje este scutirea de noua taxă eco. Această taxă a venit împotriva poluării.

Însă un magazin are nevoie de astfel de produse. De aceea, fabricile de ambalaje au reprofilat spre un material ce se reciclează foarte ușor. Ca să reduci costurile de funcționare ale magazinului tău, evită ecotaxa alegând astfel de produse. Nu trebuie să îți faci griji, pungile biodegradabile sunt la fel de rezistente.

Fii informat și aplică pentru scutiri de taxe

Scutirile de taxe propuse de Uniunea Europeană vin pe fondul agravării situației din Ucraina și pandemiei ce nu se mai termină. De aceea, a fi informat înseamnă a fi eficient. Dacă magazinul tău îndeplinește condițiile plafonării TVA, poți cere acest lucru.

Site-ul Your Europe a publicat recent un comunicat de presă în care discută acest subiect.

Plafonarea TVA poate să aducă o economie reală. Costurile magazinului tău reducându-se. Poți chiar să profiți de acest aspect pentru a lansa promoții sau investi în calitate. Banii nu trebuie să fie doar economisiți, ci și investiți pentru publicitate. Crescând numărul de clienți, magazinul tău poate deveni un business profitabil.

Crește un personal loial afacerii tale

Oamenii sunt cea mai importantă resursă pe care o ai. De aceea, un personal motivat este unul loial afacerii tale. Marile companii nu excelează la acest capitol.

Retenția personalului nu este esențială pentru ei. Însă pentru o afacere mică este vitală. Ai putea încerca să angajezi oamenii în care ai încredere la început de drum. Poți opta chiar pentru membrii familiei.

Oferind beneficii și având un sistem de recompensare poți reduce costurile cu personalul. O zi în plus liberă pe săptămână sau un abonament cu reducere pentru produsele din magazinul tău te scutesc de nemulțumirea personalului. Statul subvenționează angajarea anumitor clase de oameni aflate în risc de sărăcie.

Însă nu te vei bucura de aceste subvenții, dacă angajatul tău își dă demisia într-o lună.

În plus, un studiu din realizat de Raconteur.net arată că nevoia unui magazin de personal entuziast se regăsește în profit. Dr. Dahlhoff ne demonstrează că personalul face diferența.

Aplică pentru fonduri ca să reduci costurile de funcționare

Start Up Cafe și multe alte bloguri oferă o listă a finanțărilor de la stat sau din Uniunea Europeană. Cea mai cunoscută finanțare este Start Up Nation. Ea oferă firmelor bani pentru cheltuieli ca mobilierul nou, mijloace tehnologice de economisire, etc. Desigur, din 2019 există și finanțări alternative ca Granturile oferite prin bănci ca Banca Transilvania, ING.

Aceste tipuri de finanțare te ajută să modernizezi afacerea ta. Poți îmbunătății experiența cumpărătorilor prin mobiler nou. Angajații tăi ar putea beneficia de ajutor digital prin case de marcat noi. Ai putea investi în marketing. Aceste posibilități îți stau la dispoziție. De aceea, o simplă abonare la site-urile de profil te poate aduce mai aproape de un grant.

Concluzie

Magazinul tău poate eficientiza costurile printr-o serie de măsuri. Însă este necesar să te informezi despre noile practici internaționale. Războiul din Ucraina și anii de pandemie au schimbat politicile fiscale ale multor țări. De aceea, să fii la curent cu acestea înseamnă să afli primul despre deducerile fiscale aplicabile magazinului tău.

De la ecotaxă la deducerile de TVA, magazinul tău poate accesa fonduri sau scădea cheltuieli. Însă problema personalului îngreunează ambele aspecte. Un personal loial influențează vânzările și creșterea brandului în general. Nu trebuie să investești neapărat miliarde în programe pentru angajați, ci să creezi un mediu relaxat și productiv de muncă.

Însă cel mai important aspect din toate este cultivarea valorilor brandului tău. Împărtășirea lor poate să determine o afinitate către produsele pe care le vinzi. De la K-classic până la prețuri Dr Max de mici, brandurile fac o promisiune către cumpărător. Depinde de tine cum îmbunătățești vizibilitatea misiunii brandului tău prin pași mici.

De la un logo pe o pungă biodegradabilă, până la angajarea persoanelor cu dizabilități, imaginea vinde. Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile.

Shopping Cart
Scroll to Top