Ambalaje din amidon de porumb
Particulele polilactice care sunt extrase din porumb se numesc plastic de porumb. Utilizările acidului polilactic sunt variate, iar materialele plastice pe bază de amidon pot fi folosite într-o varietate de aplicații.
Acesta este din ce în ce mai mult utilizat pe o serie de piețe, de la ambalaje, automobile, produse de catering, electronice de consum, agricultură și horticultură, jucării și textile.
O multitudine de produse sunt fabricate în prezent din plastic din porumb și altele sunt în continuă dezvoltare.
- Acesta poate fi utilizat pentru a produce materiale de ambalare biodegradabile, pungi alimentare și materiale de ambalare a alimentelor
- la pachet și farfurii de unică folosință, farfurii, boluri, cești, tacâmuri etc.
- De asemenea, se utilizează în implanturi medicale și dispozitive chirurgicale, cum ar fi suturi, ligaturi și ochiuri.
- Folii biodegradabile de mulci utilizate în horticultură și agricultură, deoarece pot fi pur și simplu arse înapoi în sol.
- Saci de gunoi și saci pentru deșeuri de câine
- Textile și accesorii.
Lego analizează plasticul biologic ca sursă alternativă pentru fabricarea cărămizilor și a jucăriilor din plastic pentru construcții, dar, din păcate, plasticul din amidon de porumb este prea moale pentru a fi folosit pentru cărămizi.
Avantajele polimerilor din amidon de porumb:
Ambalajele din plastic de porumb sau obiectele fabricate din plastic de porumb se descompun în două luni de când se află într-un mediu de compostare cu umiditate ridicată, la o temperatură de peste 60° Celsius sau 140° Fahrenheit deci, se întoarce în pământ, de unde a provenit inițial. Acesta provine dintr-o sursă regenerabilă, porumbul, care poate fi plantat din nou.
Bioplasticul nu va emite gaze toxice atunci când este incinerat, deoarece nu conține toxine.
O reducere de 68% a emisiilor de gaze cu efect de seră, în comparație cu producția de plastic convențional pe bază de combustibili fosili, astfel încât sunt emise mult mai puține gaze cu efect de seră.
Plasticul din amidon de porumb necesită cu 65% mai puțină energie pentru a fi produs decât plasticul convențional pe bază de petrol.
Plasticul PLA este competitiv din punct de vedere al costurilor față de plasticul convențional.
Utilizarea polimerilor din amidon de porumb pentru fabricarea plasticului nu prezintă pericol de explozie în timpul procesului de producție, așa cum se întâmplă în cazul petrolului, deci este mult mai sigur de lucrat.
Deșeurile alimentare organice pot fi compostate cu acesta.
Plasticul biologic nu conține BPA și ftalați, deci nu există îngrijorări legate de perturbarea sistemului endocrin.
Ambalajele din amidon de porumb au mai puțină electricitate statică decât materialele de ambalare fabricate pe bază de sinteză.
Întrebări și răspunsuri despre amidonul de porumb din plastic
De ce nu trebuie să reciclați plasticul din amidon de porumb împreună cu plasticul convențional? Cele două materiale plastice pot părea să arate la fel, dar compoziția lor chimică este diferită.
Plasticul din amidon de porumb logo compostabil. Plasticul bio poate contamina reciclarea plasticului tradițional și ar putea însemna că plasticul recuperat nu poate fi utilizat.
O groapă de gunoi este atât de strânsă, încât nu există lumină sau oxigen disponibil pentru a ajuta la descompunerea polimerilor de amidon de porumb.
Pentru a evita complicațiile legate de reciclarea și compostarea plasticului de porumb, multe compostori comerciali vor accepta numai bioplasticele provenite de la serviciile de alimentație publică și, din păcate, nu și de la gospodăriile obișnuite.
Ce este plasticul compostabil?
Este plasticul din amidon de porumb biodegradabil? Da, este biodegradabil, neutru din punct de vedere al carbonului și comestibil.
În cât timp se biodegradează plasticul din amidon de porumb? Într-un mediu de compostare controlat, PLA se va descompune în apă și dioxid de carbon în mai puțin de 90 de zile.
Criticile la adresa plasticului din amidon de porumb sunt că acesta depinde de cultivarea industrială a unor câmpuri mari de culturi, iar aceste câmpuri ar putea fi folosite pentru a crește culturi alimentare. O mare parte din porumbul care este folosit pentru bioplastice este un soi numit Number 2 Yellow Dent, care este folosit în principal pentru furajarea animalelor. Porumbul este, de asemenea, utilizat pentru a produce combustibil etanol, ceea ce pune și mai multă presiune asupra terenurilor agricole.
Există un viitor pentru plasticul din amidon de porumb?
Cred cu siguranță că există un viitor pentru plasticul din amidon de porumb. Polimeri din amidon de porumb din boabe de porumb. Deși piața bioplasticelor crește cu aproximativ 20% în fiecare an, aceasta reprezintă doar mai puțin de 1% din cele 200 de milioane de tone de plastic produse în fiecare an.
Materiile prime utilizate pentru obținerea polimerilor din amidon de porumb sunt ieftine și ușor de produs și reprezintă o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon. Utilizările acidului polilactic sunt variate și diverse și are o amprentă ecologică mai mică decât plasticul obținut din combustibili fosili.
Odată cu trecerea la durabilitate și opțiuni mai ecologice, o companie poate alege materiale de ambalare care sunt bune pentru mediu. Apariția materialelor pe bază de amidon de porumb permite companiilor și consumatorilor să utilizeze alternative mai durabile la materialele plastice pe bază de petrol.
Poate plasticul din porumb să înlocuiască plasticul tradițional?
Deși utilizările acidului polilactic (PLA) au o posibilitate ca alternativă la plasticul convențional, problema eliminării trebuie abordată și rezolvată în mod corespunzător înainte ca aceasta să fie complet viabilă. PLA este o modalitate de a reduce amprenta de carbon, dar consumatorii sunt mai bine plasați să treacă la produse reutilizabile.
Așadar, dacă doriți cu adevărat să faceți o diferență, treceți la recipiente reutilizabile, de la sticle de apă la pungi de produse și pungi de cumpărături, cutii de prânz sigure și recipiente din sticlă.
Deși plasticul din amidon de porumb sună promițător ca alternativă la plasticul convențional, eliminarea și compostarea corectă a acestuia, înseamnă că nu este soluția optimă la problema deșeurilor de plastic.
O alternativă mult mai bună este să eliminați plasticul și să luați cu dvs. pungi reutilizabile pentru produse și cumpărături atunci când ieșiți în oraș.
Treceți la recipiente reutilizabile pentru depozitarea alimentelor acasă. Sunteți pe drumul spre un mediu mai bun și mai sigur atunci când spuneți adio plasticului de unică folosință.